Babysvømming(6uker-1år)

Babysvømming gir god mulighet til en fin samhørighet mellom foreldre og barn. Hovedmålet er å lære barnet trygghet over og under vann. 

Barnet utvikler seg motorisk, sosialt og får øvet seg på bevegelser som støtter opp om den naturlige bevegelsesutviklingen.

Når babyen er 6-8 uker (minimum 4 kg), kan de fleste begynne på kurs. Kursene går over 10 ganger og vi bader i 30 minutter. Vi synger og leker, dykker etter hvert, hopper fra kanten, balanseøvelser, selvbergingstrening og mye mer. Futt og fart og mye moro!

23-_DSC1765.jpg

Småbarnsvømming (1år -5år)

Kursene går over 10 ganger. Barna trener mye på framdrift både over og under vann. Vi koser oss, svømmer, flyter, dykker og hopper. Stuping er også gøy!

Vi øver på grunnøvelsene i svømmeundervisning og selvberging. Alt dette gir et godt grunnlag for videre svømmeopplæring.

_DSC2015.jpg

Jeg heter Siri Stoltz og det er jeg som er plaskedamen i Plaskedammen!

Jeg har drevet i flere år som instruktør i babysvømming og småbarnsvømming og synes selv at jeg har verdens beste arbeidsplass! Utdannelsen har jeg fra Norges Livredningsselskap og jeg gjennomgår livredningsprøve hvert år, da jeg setter sikkerhet og trygghet høyt.

Trygghet i vannet er viktig. I rolig og hyggelig atmosfære får både små og store gleden av å være i vann. Opplegget og kursprogresjonen er satt sammen etter barnets utvikling. Når barnet føler at det mestrer øvelsene og får glade tilbakemeldinger fra de voksne, er det mange blide ansikter å se i plaskedammen vår.

Alle barn er forskjellige, og det er flott! Jeg blir etter hvert kjent med alle og legger opp øvelsene slik at de er tilpasset hver enkelt barn. Opp igjennom årene har jeg også erfart hvordan engstelige foreldre også blir trygge i vannet.